9. Grup Aile Danışmanlığı Sertifikalı Eğitim Programı Bahar Dönemi

4 Eylül 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe giren Aile Danışmanlığı Yönetmeliğinde merkez açma ve eğitim verme standart ve koşulları yeniden düzenlendi. Buna göre sertifika eğitimi açma yetkisi Millî Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu ve üniversitelerden birinin onayı alınarak yapılabilecek. Birçok uzmanın uzun zamandır beklediği Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin 4 Eylül 2012 tarihli sayısında yayımlandı. Sosyoloji mezunlarına da aile danışmanı olma yolu açan yönetmeliğe göre 300 saati teorik, 120 saati uygulamalı eğitim, 30 saati de süpervizyon olmak üzere toplamda 450 saatlik eğitim süresi resmileşerek kesinlik kazandı. Merkez açma ve eğitim verme standart ve koşulları yeniden düzenlendi. Yeni yönetmelikte dikkat çeken bir başka husus eğitimi verecek kurumların eğitim açma yetkisini Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu veya Üniversitelerden birinin onayı alınarak yapabilecek olmaları… Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi Üsküdar Üniversitesi, eğitim ve sertifika programlarıyla toplumun ruh sağlığına olan desteğini sürdürüyor. Eğitim, değişim ve gelişimde süreklilik ilkesiyle hareket eden, bilgiyi anlaşılır ve uygulanabilir hale getirmeyi hedefleyen Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde şimdi de Aile Danışmanlığı Sertifika Programı başlatılıyor. Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi Üsküdar Üniversitesi, eğitim ve sertifika programlarıyla toplumun ruh sağlığına olan desteğini sürdürüyor. Eğitim, değişim ve gelişimde süreklilik ilkesiyle hareket eden, bilgiyi anlaşılır ve uygulanabilir hale getirmeyi hedefleyen Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde şimdi de Aile Danışmanlığı Sertifika Programı başlatılıyor.

AİLE DANIŞMANLIĞI  DERS  LİSTESİ DERSLER
EVLİLİK, AİLE SÜREÇLERİ
AİLEDE YAŞAM BECERİLERİ
AİLE SOSYOLOJİSİ
AİLE VE ÇOCUK HUKUKU
AİLE İÇİ UZLAŞMA
AİLE VE ÇİFT DANIŞMANLIĞI KURAMLARI
AİLE DANIŞMANLIĞINDA BİLİŞSEL TERAPİ
AİLE EKONOMOSİ
AİLEDE İLETİŞİM
ERGEN/ÇOCUK PSİKOLOJİSİ VE TESTLERİ
AİLEDE RUH SAĞLIĞI SORUNLARI
AİLEDE TRAVMA, ŞİDDET VE ÇOCUK İSTİSMARI
AİLE DANIŞMANLIĞINDA ETİK UYGULAMALAR
AİLEDE CİNSEL SORUNLAR
DERS UYGULAMALARI
AİLE DANIŞMANLIĞI UYGULAMASI VE SÜPERVİZYONU
TOPLAM 450

İletişim Bilgileri: 0216 400 22 22- Dahili 5095

Eğitime Kimler Katılabilir: Merkezde çalışacak aile danışmanları: "Tıp, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Sosyoloji, Hemşirelik, Psikoloji alanlarından birinde asgari dört yıllık lisans programını tamamlamış olmalıdır.