perm_identity Giriş Yap

create Kayıt Ol

PSİKOLOJİ, MİTOLOJİ VE SANAT OKUMALARI

Eğitimin Amacı

Bu eğitimin amacı mitolojideki temel kavramları taramak ve burada geçen mitolojik öyküleri işleyerek psikomitolojiye ait bilgilere katkıda bulunmak ve ilgili bilgileri katılımcılara aktarmaktır. Anadolu başlı başına “Klâsik Yunan Mitolojisi” olarak nitelenen kültürün birçoğuna ev sahipliği yapmış, bu kültüre bağrında beslemiş olduğu çok sayıda uygarlıkların varsıl geleneklerini, inançlarını katarak söz konusu mitolojiyi derinden etkilemiştir. Genelde bakıldığında bu mitolojik öykülerin yarıdan fazlası Anadolu topraklarında geçer. Yunan ve Batı Anadolu mitolojisi üzerine yapılacak eğitimlerle, yurdumuzdaki hemen her kentin, yöremize özgü hem mitolojik öykülerini hem de o yöreye mal olmuş memoratları (halk inanışlarını) öğreterek, popüler kültürün yayılmasını sağlamak amacını taşır.

Programın İçeriği :

İLK ÜÇ HAFTA TEMEL TANITIM DERSLERİ

Bu uzun ve olmazsa olmaz olarak nitelediğim tanıtım derslerinden sonra her hafta işlenecek kutsalın, yaratıkların ya da kahramanların psiko mitolojik öyküleri de öğrencilere aktarılacaktır.

1. Hafta – Mitoloji Nedir ve Mitolojiye Giriş.
  2. Hafta – Yaratılış Mitosları
  3. Hafta – İnsanın Yaratılışı
  4. Hafta – Ana Tanrıça Kültü
  5. Hafta – Arketiplerle mitolojinin ilintisi ve G. Jung.
  6. Hafta – Ollympos’un başkanı Zeus Tanrı ve mitleri
  7. Hafta – Zeus’un eşi, tüm kutsalların Ecesi Hera ve mitleri
  8. Hafta – Perseus ve Medusa Bölüm “1”
  9. Hafta – Perseus ve Andromeda Bölüm “2”
  10. Hafta – Güzeller güzeli Aphrodite ve Mitleri
  11. Hafta – Hercules ve 12 görevi Bölüm “1”
  12. Hafta – Hercules ve son Bölüm “2”
  13. Hafta – Jason ve Yolculuğu Argonautlar Bölüm “1”
  14. Hafta – Jason ve Yolculuğu Argonautlar Bölüm “2”
  15. Hafta – Bir Rönesans tablosunun çözümü

KURS İÇERİĞİ: Yaratılış Mitolojileri-İnsanın Yaratılışı-Ana Tanrıça Kültü ve Tüm Olympos Tanrı ve Tanrıçaları ilk bölümleri oluşturur.

Mitolojik Kahramanlar ve diğer tüm Uygarlıkların Mitolojileri: Mezopotamya-İç Anadolu-Mısır-İç Anadolu (Hitit), Göbekli Tepe-Alman Mitolojisi-İskandinav Mitolojisi-Orta Avrupa Mitolojisi (Keltler)-İrlanda Mitolojisi-Orta ve Güney Amerika Uygarlıkları Mitolojileri (İnka-Aztek-Maya)- Çin Mitolojisi- Çingene Mitolojileri –Cadılık ve Cadı avları- Çağlar boyunca Ejderhalar, Mitolojide Ejderler- Antik Uygarlıklarda Büyücülük- Taş Kültleri gibi konular işlenecektir. Ayrıca çeşitli Rönesans Tabloları da ele alınıp çözümleme çalışmaları yapılacaktır.

Eğitim sonunda katılımcılara "Katılım Belgesi" verilecektir.

Kayıt için gerekli evraklar:

Mitolojiyle ilgilenen ve bu konuda temel araştırmalar yapmış, akademik çalışmalarına katkı sağlamak isteyen ve Mitolojiyle birlikte eski uygarlıkların din anlayışları hakkında bilgilenmek isteyen Psikoloji öğrencileri, Psikologlar, Klâsik Yunan ve Batı Anadolu mitolojisi ile ilgilenenler, Sanatseverler, Yazarlar, Akademisyenler ve Estetik alanında çalışanlar katılabilir.

İletişim Bilgileri: 0216 400 22 22/4011/4021

Kesin kayıt ödeme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra yapılacaktır.

Banka Bilgisi : Üsküdar Üniversitesi İktisadi İşletmesi Yapı Kredi Ümraniye Şb

Hesap Numarası: 74168797