8. GRUP CİNSEL TERAPİ EĞİTİMİ

Cinsel işlev biyolojik, psikolojik ve sosyokültürel etkileşimlere dayalı bir süreçtir. Katılımcılar, bu süreçte ortaya çıkabilen sorunların etkin bir şekilde değerlendirilmesi ve terapisi için sağlam bir bilgi ve beceri temeline sahip olurlar. Cinsel sorunlar ve klinik müdahaleler psikoseksüel ağırlıklı olarak ele alınır.  Tıbbi kuramlara, araştırmalara ve kılavuzlara günlük uygulamalar perspektifinden yer verilir. Eğitim kapalı grup eğitimi şeklinde yürütülür. Tüm sunumlar interaktiftir. Ellinin üzerinde eğitici video gösterilir, yüzün üzerinde terapötik teknik ya da egzersiz öğretilir. Oturumlara eksiksiz devam etmek gereklidir.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

Sıklıkla işlenen konu başlıkları modüller halinde aşağıda verilmiştir. Katılımcıların en yüksek verimi alabilmesi için konuların akışı, çeşitliliği, derinliği ve genişliği kursun gidişatına göre eğitmen tarafından dinamik olarak ayarlanmaktadır.

Modül 1: Cinsellik

• Cinsel Terapi ve Cinsel Terapist
  • Cinsel Terapi Etik Değerler
  • Cinselliğin Konuşulması
  • Türkiye’de Cinsellik
  • Cinsellikle İlgili Temel Kavramlar
  • Cinsel Anatomi ve Fizyoloji
  • Cinsel Gelişim

Modül 2: Cinsel Değerlendirme

• Kadın ve Erkek Cinselliği
  • Cinsel Yanıt Modelleri
  • Cinsel İşlev Bozukluklarına Genel Bakış
  • Cinsel İşlev Bozukluklarına Etki Eden Faktörler
  • Psiko-Sosyal Değerlendirme
  • Biyomedikal değerlendirme (ve tedavi seçenekleri)
  • Cinsel fonksiyonları zihin-beden bütünlüğünde değerlendirme

Modül 3: Temel Terapötik Teknikler

• Terapi Yol Haritası Oluşturma
  • Bilişsel Müdahale Teknikleri
  • Duygusal Müdahale Teknikleri
  • İlişkisel Müdahale Teknikleri
  • Davranışsal Müdahale Teknikleri
  • Sensate Focus

Modül 4: Spesifik Terapötik Teknikler-1

• Erkekte Hipoaktif Cinsel İstek Bozukluğu
  • Kadında Cinsel İlgi / Uyarılma Bozukluğu
  • Erektil Disfonksiyon
  • Tanı Kriterleri, Tanıda Püf Noktalar, Ayırıcı Tanı, Spesifik Değerlendirme Özellikleri, Spesifik

Modül 5: Spesifik Terapötik Teknikler-2

• Kadında Orgazm Bozukluğu (Anorgazmi)
  • Erken Boşalma

Modül 6: Spesifik Terapötik Teknikler-3

• Geç Boşalma
  • Kadında Genital Ağrı / Penetrasyon Bozukluğu (Vaginismus)
  • Cinsel Terapide Sık Karşılaşılan Zorluklar
  • Nüksleri Önlemek ve İyileşmeyi Kalıcı Hale Getirmek

Modül 7

• Üreme Sağlığı Ve Aile Planlaması Danışmanlığı
  • Süpervizyon

Program Tarihleri

8. Grup Eğitim Takvimi:

Modül-1: 15-16 Nisan 2023

Modül-2: 29-30 Nisan 2023

Modül-3: 13-14 Mayıs 2023

Modül-4: 27-28 Mayıs 2023

Modül-5: 10-11 Haziran 2023

Modül-6: 24-25 Haziran 2023

Modül-7: 8-9 Temmuz 2023

Uzm. Dr. Erkut Coşkun: 1998 Erciyes Üniversitesi tıp fakültesinden mezun olmuştur. 2007 yılında Ankara Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Uzmanlığını tamamlmıştır. 2015 / 2017 yılları arasında Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonunda (AHEF) Genel sekreterlik ve başkanlık görevlerini üstlenmiştir. AHEF bünyesinde Bilim ve Araştırma komisyonunu kurarak pek çok bilimsel araştırma ve yayın yapma fırsatı bulmuştur. 2019 yılından itibaren Üsküdar Üniversitesi AİLEMER bünyesinde Aile danışmanlığı yüksek lisans programında ve sertifikasyon programlarında Aile ve cinsellik konuları hakkında dersler vermektedir.

Op. Dr. Ayşe Duman: 1990 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olan Op. Dr. Ayşe Duman, 1991-1996 yılları arasında Süleymaniye Doğumevi'nde Uzmanlık ve Başasistanlık Eğitimi'ni tamamlamıştır. Hipnoterapi, ozonterapi, kupa terapi, cinsel terapi, masal terapi sertifika programlarına katılıp başarıyla tamamlamıştır. 1996 yılından beri özel muayenehanesinde cinsel danışmanlık ve terapi, kadın hastalıklarına duygu-beden-zihin bütünlüğü yaklaşımıyla hizmet vermeye devam etmektedir.

Uzm. Dr. Özlem Demir Geyik: 2005 Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun olmuştur. 2009 yılında Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde aile hekimliği uzmanlığını tamamlamıştır. 2018 yılında Multidisiplinary Joint Committee of Sexual Medicine akademik üyeliği onaylanmıştır. 2009-2022 yılından beri Sağlık Bakanlığına bağlı çeşitli kliniklerde çalışmalarını sürdürmektedir.

Psikolog Rumeysa Kılıç: 2018 yılında Üsküdar Üniversitesi Psikoloji lisans bölümünden mezun olmuştur. 2018 yılında Aile Danışmanlığı Sertifika Programını, 2019 yılında Cinsel Terapi Eğitimini aynı zamanda Bilişsel Davranışçı Terapi, Oyun Terapi, Masal Terapi, Yas Terapi gibi birçok sertifika programını tamamlamıştır. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. Son 5 yıldır aile, çift ve cinsellik alanlarında danışan görmektedir.

İletişim Bilgileri: İletişim Numaramız : 0216 400 22 22- Dahili 5095

Eğitime Kimler Katılabilir: Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar, Aile Danışmanları, Sosyal Hizmet Uzmanları, Uzman Psikiyatri Hemşireleri, Davranış Bilimleri Mezunları ve bu alanlarda lisans mezunu olmayıp Psikoloji, PDR, SHU gibi alanlarında yüksek lisans veya doktora yapanlar