BAŞLANGIÇ VE İLERİ DÜZEY RUSÇA

Başlangıç düzeyinden itibaren temel Rusça dil bilgisinin ve günlük konuşma dilinin öğretilmesini amaçlayan eğitim programında katılımcılar, A1 Rusça düzeyinden başlayarak günlük konuşma ve ileri seviyede Rus dilinin etkin kullanımını öğrenmiş olurlar.

Ülkemizde İngilizceden sonra en fazla ihtiyaç duyulan ikinci dil olarak önem kazanan Rusça, hemen hemen tüm sektörlerde kullanılmaktadır. Rusya ve Türkiye ilişkilerinin her geçen gün daha da artmasıyla, sağlıktan turizme, ticaretten eğitime kadar hemen hemen tüm çalışma alanlarında Rusça bilmek büyük bir avantajdır. Rusça öğretimine olan talep de tüm bu gelişmelere paralel olarak artmaktadırDil eğitimine yönelik hizmet vermekte olan hemen hemen tüm kurum ve kuruluşlarda Rusçanın her seviyede öğretimine yönelik programlar bulunmaktadır. Bu programın amacı da var olan bu talebin karşılanmasına katkı sunmaktır.

Rus dili ve kültürü hakkında genel bilgi, Kiril alfabesinin yazımı ve okunuşu, temel Rusça dilbilgisi, konuşma dersleri, Rusça okuduğunu anlama ve yazılı ifade becerisini kazandırmak. İleri seviye dilbilgisi vermek ve beraberinde günlük konuşma dilinde ihtiyaç duyulacak kelime bilgisine ulaşmakla birlikte, ileri sevilerde akademik anlama ve yazma yetkinliği kazandırmak hedeflenmektedir.

A1-A2 Programı: 3 ay: Kiril Alfabesi, Temel Rusça dilbilgisi ve basit cümle kalıpları öğretilmesi

B1–B2 Programı: 3 ay: Rusça dilbilgisinin detaylı incelenmesine başlanır ve öğrencinin günlük konuşma diline hakim olması beklenir.

C1 Programı: 3 ay: Öğrencinin Rusça dilbilgisinin detaylı kullanımı, bileşik cümle kalıplarına hâkim olma, 2000 civarı sözcük bilgisine ulaşılması beklenir.

C2 Programı: 3 ay: Program sonunda öğrencinin Rus Dilinin akademik düzeyde kullanılması ve bilimsel makale okuyabilir, akademik araştırma yapabilir yetkinliğe ulaşması beklenir.

EĞİTİM TOPLAM SÜRESİ:  1 Kur 3 ay olmak üzere programın tamamı 12 ay

SALI VE PERŞEMBE GÜNLERİ Akşam 18.30-21.30

Program Tarihleri

SALI VE PERŞEMBE GÜNLERİ Akşam 18.30-21.30

İletişim Bilgileri: 0216 400 22 22/4011/4021

Eğitime Kimler Katılabilir: Rus diline ve kültürüne ilgi duyan, Rusça öğrenmek ve konuşmak istiyorum diyen 15 yaş üstü herkes katılabilir.